Információs szám
+36 202124788
Bejelentkezés
CASCO
Casco biztosítások 12 biztosító összehasonlításával.
CASCO
KGFB
Kötelező biztosításának az évfordulója a kötés napjától 365 nap.
KGFB
Kockázati életbiztosítás
Ha fontos a családja, Ön mint pénzkereső, ne felejtsen el Önmagáról gondoskodni.
Kockázati életbiztosítás
Lakás
Mindenkinek a legfontosabb az otthona. Ne hagyja, hogy a hirtelen bekövetkezett káresemény miatt fedél nélkül maradjon
Lakás
Nyári utasbiztosítás
A külföldi orvosi költségek magasak, ezért gondoskodjon utazása előtt.
Nyári utasbiztosítás
Nyugdíjbiztosítás
A nyugdíjas kor megélésének is vannak kockázatai.
Mi lesz, ha mikorára nyugdíjba megyek, megszűnik az állami nyugdíj?
Nyugdíjbiztosítás
Téli utasbiztosítás
Síel, téli sportra megy? Kössön rá biztosítást, hogy ne érje meglepetés
Téli utasbiztosítás
  • Céginformáció
  • Székhely
    2613 Rád, Mindszenty u 29

  • Levelezési cím
    2613 Rád, Mindszenty u 29

  • Telefon
    +36202124788

  • Fax

  • E-mail
    laszlo.szabo@szala-co.hu

  • Ügyvezető
    Szabó László

  • Adószám
    14025965-2-13

  • Cégjegyzékszám
    13-09-114615

  • Nyitvatartás tól-ig
    09-16

visszaélés bejelentő rendszer

Az alkusz a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény alapján belső visszaélés – bejelentési rendszer tájékoztatóval rendelkezik (link) és az abban rögzített eljárás szerint visszaélés-bejelentési rendszert üzemeltet a www.visszaelesforrodrot.hu oldalon.
tovább...

Megbízható Vállalkozás 2022

Kedves Ügyfeleink!

Örömmel értesítjük Önnöket, hogy vállalatunk elnyerte a megbízható vállakozás 2022-es címet.
Köszönjük a megtisztelő bizalmukat!
tovább...

Jogszervíz

1.Több mint :
80 év jogi tapasztalat
12 millió ügyfél
3500 ügyvéd
2.Ötszörös Superbrands- díjas márka
3. Európa legnagyobb független jogi szolgáltatója

tovább...

Az értékcsökkenés iránti kárigény

Egy gépjárművel történő közlekedési balesetnél az elsődleges kárigény mindenki számára a gépjármű javítási költsége.

A későbbiekben azonban további kárigények is felmerülhetnek. Probléma igazán akkor keletkezik, ha ezeket a kárrendezés során a károsult elmulasztja bejelenteni a biztosítónak, és így esélye sem lesz a teljes kárigénye megtérítésére. Írásunkban a javítási költségen felül felmerülő legtipikusabb igénnyel foglalkozunk, azaz az értékcsökkenéssel.

Az értékcsökkenés iránti kárigény a kötelező felelősségbiztosítás terhére rendezhető károk tipikus példája. Tudnunk kell, hogy a cascós kárigényeknél, a casco-biztosítóval szemben nem érvényesíthető, hacsak a szerződés ki nem terjed erre a kárra is.

Az értékcsökkenés nem érvényesíthető automatikusan
Sokan azt gondolják, hogy az értékcsökkenés automatikusan fennáll, és mindenkor érvényesíthető, ez azonban tévedés. Ugyanis az értékcsökkenés iránti igény (azaz annak megállapítása, hogy a konkrét esetben jár-e és ha igen, akkor mekkora összegben) elsősorban műszaki szakértői kérdés, és nem feltétlenül minden autóra, vagy kárrendezésre vonatkoztatva igényelhető. Ha a biztosító például totálkárra veszi gépjárművünket, akkor logikailag kizárt az értékcsökkenés érvényesítése. Mivel szakkérdés, ezért nincsen "biztosan bevett szokás" a feltételeire, azonban támpontok még ekkor is adhatóak.


tovább...

SZERETNÉL BIZTOS NYUGDÍJAT AKÁR 65 ÉVES KOR ELŐTT?

Mindenki arról olvashat, hogy a nyugdíjrendszer nem jó. A nyugdíjasokat eltartók száma egyre drasztikusabban csökken. Ezért a jelenlegi felosztó kiróvó rendszer egyre hatástalanabb.
A kormány egyre több pénzzel kel kiegészítse a nyugdíjat...

tovább...

Kötelező felelősségbiztosítás

Senki sem képes irányítani a környezetét. Közlekedésre fokozottan igaz, hogy egyezményes normák szerint haladunk és megbízunk a másikban. De akármennyire is körültekintően közlekedünk, könnyen megtörténik a baj. Így szükséges egy kötelező védőháló, ami segít orvosolni a kárt baj esetén. Ez nem más mint a kötelező felelősségbiztosítás.

tovább...

Utasbiztosítás

Amikor külföldre készülünk, kellemes és zavartalan útra számítunk. Azonban történhetnek előre nem látható események, melyek beárnyékolják pihenésünket, és arra kényszerítenek, hogy mással foglalkozzunk, mint amivel eredetileg szerettünk volna. Ilyen esetekre nyújt védelmet az utazásbiztosítás. Hogyan?
 

tovább...

Életbiztosítás

Baleset, tartós betegség vagy haláleset esetén sokunkban felmerül a kérdés mi lesz szereteinkkel. Egy tartós betegség kezelésének költségeit hogyan teremtsük elő, ha az eleve kihatással van keresetünkre. Esetleg szeretnénk az említett eseményekre védelmet, de egyben szívesen takarékoskodnánk már nyugdíjas éveinkre is. Ilyen esetben nyújthat segítséget az életbiztosítás.
 

tovább...

Lakásbiztosítás

A lakásbiztosítás segítségével Ön egyszerre gondoskodhat lakása és családja biztonságáról.
A biztosítás teljes körű, minden veszélynemre kiterjed, így pl. a tűzre, elemi károkra, katasztrófa kockázatokra, betörésre, üveg- és vízkárra (csőtörés), magánemberi felelősségbiztosítási kárra, eb-tartói felelősségbiztosítási kárra. A lakásbiztosításokhoz kiegészítő balesetbiztosítás is köthető, mely segítségével családja védelméről is gondoskodhat!
 

tovább...

CASCO biztosítás

Az ingatlan után sokszor gépjárműveink rendelkeznek a legnagyobb anyagi értékkel. A kötelező biztosítás az általunk okozott károkra tejed ki, viszont van lehetőségünk védelmet biztosítani gépjárműveink részére is. A  CASCO  biztosítás elemi károkra (tűz, villámcsapás, szélvihar, jégeső, lezúduló hótömeg, stb.) lopáskárokra, valamint a gépjárműben, alkatrészeiben, tartozékaiban - balesetből vagy idegen személy által okozott rongálásból - keletkezett károk fedezetére szolgál.

tovább...
Minden jog fenntartva © 2013 Szala-co Biztosítási és Pénzügyi Tanácsadó Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2022.06.15