Információs szám
+36 202124788
Bejelentkezés
 • Céginformáció
 • Székhely
  2613 Rád, Mindszenty u 29

 • Levelezési cím
  2613 Rád, Mindszenty u 29

 • Telefon
  +36202124788

 • Fax

 • E-mail
  laszlo.szabo@szala-co.hu

 • Ügyvezető
  Szabó László

 • Adószám
  14025965-2-13

 • Cégjegyzékszám
  13-09-114615

 • Nyitvatartás tól-ig
  09-16

 • Ügyfélszolgálati iroda címe
  2600 Vác, Dr, Csányi László krt. 66

Hírek
Egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás, csak nálunk 64% kedvezménnyel.
2017. január 1-től hatályos a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016 (VI.13.) Kormányrendelet és annak 353/2016 (XI. 18.) Kormányrendelettel történő módosítása.
A Kormányrendelet a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új
Megnyitottuk új biztosítás-közvetítői irodánkat Vácon, a Dr Csányi Krt 66 szám alatt a Művelődési házzal szemben, a butiksoron.
1.Több mint :
80 év jogi tapasztalat
12 millió ügyfél
3500 ügyvéd
2.Ötszörös Superbrands- díjas márka
3. Európa legnagyobb független jogi szolgáltatója

Egy gépjárművel történő közlekedési balesetnél az elsődleges kárigény mindenki számára a gépjármű javítási költsége.

A későbbiekben azonban további kárigények is felmerülhetnek. Probléma igazán akkor keletkezik, ha ezeket a kárrendezés során a károsult elmulasztja bejelenteni a biztosítónak, és így esélye sem lesz a teljes kárigénye megtérítésére. Írásunkban a javítási költségen felül felmerülő legtipikusabb igénnyel foglalkozunk, azaz az értékcsökkenéssel.

Az értékcsökkenés iránti kárigény a kötelező felelősségbiztosítás terhére rendezhető károk tipikus példája. Tudnunk kell, hogy a cascós kárigényeknél, a casco-biztosítóval szemben nem érvényesíthető, hacsak a szerződés ki nem terjed erre a kárra is.

Az értékcsökkenés nem érvényesíthető automatikusan
Sokan azt gondolják, hogy az értékcsökkenés automatikusan fennáll, és mindenkor érvényesíthető, ez azonban tévedés. Ugyanis az értékcsökkenés iránti igény (azaz annak megállapítása, hogy a konkrét esetben jár-e és ha igen, akkor mekkora összegben) elsősorban műszaki szakértői kérdés, és nem feltétlenül minden autóra, vagy kárrendezésre vonatkoztatva igényelhető. Ha a biztosító például totálkárra veszi gépjárművünket, akkor logikailag kizárt az értékcsökkenés érvényesítése. Mivel szakkérdés, ezért nincsen "biztosan bevett szokás" a feltételeire, azonban támpontok még ekkor is adhatóak.

A 2016. június 23-án tartott brit népszavazáson az előzetes közvélemény kutatásokkal és a piaci várakozással ellentétes eredmény született, melynek megfelelően Nagy-Britannia szavazópolgárainak 51,89 százaléka az Európai Unióból való kilépés mellett döntött. Ezzel tehát eldőlt, hogy a szigetország záros határidőn belül elhagyja a közös piacot. A döntés várhatóan rövidtávon jelentős kilengéseket okoz a piacokon, azonban a hosszú távú következmények kérdéseket vetnek fel az EU jövőjével kapcsolatban és Nagy-Britannia és az EU viszonylatában.
A brit döntés politikai következményei:
 EU ellenes hangok felerősödése a közvéleményben és a szélsőséges politikai pártok erősödése,
 Nagy-Britannia egységének kérdése (esetleges skót vagy észak-ír elszakadás),
 További népszavazások az EU tagországain belül (Franciaország, Hollandia),
 Hosszú távon az EU pénzügyi források volumenének csökkenése, mivel Nagy-Britannia nettó befizető a közös kasszába, ami hatással lesz a perifériás országok gazdasági növekedésére is.
Mindenki arról olvashat, hogy a nyugdíjrendszer nem jó. A nyugdíjasokat eltartók száma egyre drasztikusabban csökken. Ezért a jelenlegi felosztó kiróvó rendszer egyre hatástalanabb.
A kormány egyre több pénzzel kel kiegészítse a nyugdíjat...
Évek óta hallani, hogy Magyarországon a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, egyre kevesebb aktív korú tart el egyre több nyugdíjaskorút – 3,8 millió foglalkoztatottra jelenleg majdnem 3 millió nyugdíjas jut –, a rendszer reformra szorulna. A magán-nyugdíjpénztári rendszer állami bedarálása nem segített az öngondoskodás pilléreibe vetett bizalom erősítésében, ugyanakkor az emberek egy idő után mindenképp rászorulnak arra, hogy saját maguknak rakjanak félre....
Ön hogyan képzeli el nyugdíjas éveit? 
Szeretne olyan nyugdíjas évek elé nézni, amikor az Ön által elképzelt életszínvonalon élhet, jó egészségben hódolhat hobbijának, kedvére utazhat, és gondtalanul élvezheti a családi életet? Szeretné mindezt adója egy részéből finanszírozni?
Minden jog fenntartva © 2013 Szala-co Biztosítási és Pénzügyi Tanácsadó Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2018.02.10